keskiviikko 20. tammikuuta 2016


Viime aikoina

sinistä silkkiä, valkoista villaa,

siivouspäivän löytö, vanhat kiiltokuvat

suklaata, paljon.

kikherneleipää ja linssisämpylöitä

rannekipu, joka kupattiin, savustettiin ja pisteltiin pois

Tikli. 400 sivua jäljellä. Yritän innostaa itseäni ne lukemaan. Ei silti huono kirja. Mutta.

tunne, että on mökkiinsä muumioitunut maalaistyperys

pitkä lista asioita, joita pitäisi tai olisi kiva joskus hankkia. Kaupunkikierros listan lyhentämiseksi. Yksi löytö (lukulamppu lastenhuoneeseen) ja aika monta muuta, joita ei listalla ollut. Huh.2 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Oioi, minä haluaisin kanssa tehdä kikherneleipää ja linssisämpylöitä, löytyisiköhän ohje jostain? Kuulostaa ihanalta!
Sun listalla oli muutenkin kaikkea kivaa, vaikka tuo ranne ei tietenkään ollut yhtään kiva. Minua ei ole koskaan kupattu - millainen kokemus se oli?

Susanna kirjoitti...

Hei, linssisämpylöihin löytyy ohje Chocochili -blogista :). Tosin tein gluteenittomia, joten en voinut ohjetta täysin noudattaa... mutta idea oli sama. Tosi hyvin onnistuivat. Kikherneleipästen ohje on jostain vanhasta Pirkka-lehdestä, ehkä sekin löytyisi netistä. Ovat vähän naan-leivän tyyppisiä, mutta taikinaan ei tule maitotuotteita vaan niitä herneitä muusattuna. Nämäkin on hyviä, maistuvat lapsillekin (meillä kun kikherneet eivät muuten oikein uppoa kaikille...).
Kuppaus oli vähintäänkin mielenkiintoinen kokemus. Vähän kammottavakin ehkä. Tämä oli semmoista tulella kuppaamista; kuppiin laitettiin tuli ja sitten vaan kuppailtiin pitkin poikin. Sattui, varsinkin selkärangan ja kylkiluiden kohdalla. Todella monesta kohtaa kuppasi ja myös "poltti" liekillä (mikähän tuolle olisi oikea termi...)ja niitä neulojakin meni muutama. Järisyttävä ja kokonaisvaltainen hoito yhden ranteen takia (ja onneksi kipu sitten hävisikin).